Despre beneficiile dansului

Daca te gandesti sa te apuci de niste lectii de dans, afla ca acest lucru poate sa-ti fie benefic si pentru buna dispozitie care o vei capata, pentru faptul ca vei fi ceva mai priceput in ale dansului si poate mai admirat la o petrecere dansanta, dar si poate ce nu stiai, dansul te scapa si de cateva probleme de sanatate. De asemenea, si nu in ultimul rand, pentru persoanele care doresc sa slabeasca, dar carora nu le plac exercitiile fizice, dansul este o metoda eficienta de ardere a caloriilor. Insa sa vorbim acum de beneficiile dansului pentru sanatatea corpului…

Din timpuri vechi dansurile au fost considerate un medicament pentru trup, acestea putand trata boli destul de grave. Indienii antici spuneau ca “dansul este insasi viata”, acest lucru pentru simplul motiv ca dansul iti da acea energie vitala corpului si iti ridica starea de spirit. In timpul dansului corpul se pune in miscare si astfel se scapa nu numai de crampele musculare, dar se elimina emotiile negative si depresiile, iar starea emotionala se imbunatateste.

Dansul te ajuta sa privesti lumea intr-un mod diferit, iar printre principalele beneficii ale dansului s-ar enumera cele de mai jos…

- Reducerea riscului maladiilor cardiace coronariene
- Normalizarea metabolismului si imunitatii
- Marirea capacitatii pulmonare si deci rezolvarea problemelor de respiratie
- Intarirea oaselor si reducerea riscul de osteoporoza si de fracturi
- Disparitia bronsitei si chiar a astmului
- Corectarea pozitiei corpului si a mersului
- Gratie, eleganta si flexibilitate
- O forma fizica si tonus muscular mai bun
- Arderea de calorii (intr-o jumatate de ora se ard intre 200 si 400 de calorii)


Lista ar putea continua, iar contraindicatii practic nu sunt… cine stie, poate va ganditi ca de maine sa va inscrieti la niste cursuri de dans… Trebuie doar sa alegi tipul de dans care ti se potriveste, iar daca suferi de orice boala cronica, atunci inainte de prima lectie ar trebui sa te consulti cu un medic si cu un profesor de dansuri pentru a vedea care este dansul optim, cel care te poate ajuta.

Iata in mare cateva stiluri de dans si beneficiile terapeutice ale acestora:

- Dansul Latino este astazi la mare moda. Lectiile de dansuri latino-americane sunt benefice pentru coapse si solduri si au ca rezultat imbunatatirea circulatiei sangelui in organele pelvine si prevenirea tulburarilor sexuale sau ginecologice.
- Dansul Flamenco intareste muschii spatelui, dand o postura regala si este este perfect pentru tratarea bolilor degenerative de disc.
- Dansul Foxtrot previne aparitia bolii Alzheimer (lucru este confirmat de rezultatele cercetatorilor americani), astfel acest dans este deosebit de util persoanelor in varsta.
- Valsul intareste sistemul nervos, are efecte benefice asupra activitatii cerebrale si aduce un profund sentiment de armonie si de multumire.
- Rock-ul te ajuta sa-ti imbunatatesti capacitatea de memorare.
- Samba creste rezistenta organismului la efort fizic, stimuleaza circulatia sangelui, imbunatateste functia pulmonara.




Cam acestea ar fi in linii mari cateva lucruri care te pot pune in miscare…

Niciodata nu este prea tarziu sa incepeti sa dansati si exista o multime de scoli de dans la indemana fiecaruia, doar vointa mai este necesara…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...