Fericirea din lucrurile simple


Nu ar trebui sa fim niciodata prea ocupati pentru a redescoperi fericirea din lucrurile simple ce poate fi atinsa facand mici schimbari in viata noastra agitata.

1. Fericirea vine atunci cand le zambim celorlalti

 Nu asteptati ca persoanele din jur sa va zambeasca primele. Aratati-le dumneavoastra cum sa o faca!
Lasati garda jos si invatati sa vorbiti din inima, sa va complimentati colegul de serviciu ori noile cunostinte. Fiti frumosi in interior si dati celor din jur sansa de a crea o legatura cu dumneavoastra si sansa de a zambi.
Cu cat zambiti mai mult la ceilalti, cu atat ei va vor zambi mai mult, iar viata este mai frumoasa atunci cand toata lumea din jur va zambeste!

 2. Obtinem fericirea cand ne impunem ca ziua sa fie exceptionala
 Ganditi-va cand va treziti dimineata ca ziua va fi una exceptionala si asa va fi! Anumite cercetari au demonstrat ca desi noi credem ca actionam in functie de cum ne simtim, lucrurile stau exact invers! O atitudine pozitiva si entuziasta ne va ajuta sa traim experiente placute .

 3. Fericirea inseamna sa reflectam asupra binelui
 Apreciati toate lucrurile bune ce vi se intampla, indiferent cat de marunte sunt acestea! Fie ca sunteti constienti sau nu, in viata dumneavoastra se intampla deja lucruri extraordinare.
Majoritatea dintre noi avem o familie frumoasa, prieteni pe care ne putem baza oricand sau o persoana iubita ce ne sustine intotdeauna. Sa invatam sa apreciem acest miracol. Majoritatea dintre noi avem o sanatate de fier, un alt lucru de pretuit. Majoritatea dintre noi putem sa ne bucuram de apus, de rasarit ori de peisajele naturale superbe prin simplul fapt ca posedam vedere. Majoritatea dintre noi putem sa ne lasam vrajiti de muzica doar ascultand.
Important este sa fim recunoscatori pentru aceste lucruri. Asadar, in fiecare zi, faceti-va timp pentru a multumi lui Dumnezeu sau persoanelor dragi.

 4. Pentru a obtine fericirea trebuie sa ne folosim de punctele noastre forte
 Fiecare persoana poseda puncte forte unice. Cu totii avem talente si abilitati diferite si speciale. Fericirea emotionala ne invaluie atunci cand ne folosim de aceste aptitudini pentru a ne duce la bun sfarsit responsabilitatile. Ne simtim persoane complete in momentul in care avem realizari, iar daca acestea vin in urma folosirii exclusive a punctelor noastre forte, rasplata psihologica este nepretuita.

5. Putem sa descoperim fericirea folosindu-ne imaginatia

 Putem fi de acord cu totii ca cei care isi folosesc imaginatia cel mai mult si sunt mai tot timpul fericiti sunt copiii. Cum se face ca ne nastem stiind cum sa ne bucuram de viata insa in momentul in care devenim adulti cumva uitam sa ne distram?
Care este solutia la aceasta problema? Sa neutralizam procesul de imbatranire cu puterea imaginatiei. Nu trebuie sa ne imaginam ca bananele sunt navete spatiale – desi ar fi amuzant – ci pur si simplu sa ne gandim zilnic la un lucru ce ne poate aduce zambetul pe buze.

 6. Fericirea vine atunci cand cream ceva
 Procesul de creatie este unul deosebit, complet diferit de celelalte actiuni ale noastre. Sa ne folosim inovatia si sa cream ceva cu propriile maini ne va face sa ne simtim completi si ne va aduce o stare de fericire indescriptibila ce nu poate fi inlocuita cu nimic. Important este totusi ca ceea ce cream sa aiba legatura cu ceea ce ne place sa facem. Asadar, daca descoperiti ca iubiti ceva, incercati sa creati ceva legat de acel lucru si cu siguranta va veti simti altfel!

 7. Fericirea inseamna sa ii ajutam pe ceilalti
In viata, primim atat cat dam. Atunci cand avem un impact pozitiv asupra vietii unei alte persoane, aducem de fapt in viata noastra fericirea si starea de bine. Cu cat ii ajutam mai mult pe cei din jur, cu atat si ei vor dori sa ne ajute pe noi mai mult. Dragostea si bunatatea genereaza dragoste si bunatate.

 8. Fericirea vine din lucrurile marunte
 V-ati gandit vreodata ca fericirea poate sa insemne sa va petreceti pauza de masa cu un prieten drag? Incercati sa iesiti din birou in pauza de masa si sa petreceti jumatate de ora cu o persoana apropiata. Veti observa cum mintea dumneavoastra va deveni mai clara, va veti relaxa si va veti intoarce la munca cu zambetul pe buze!

9. Suntem mai fericiti cand reusim sa ne "descotorosim" de un lucru pe zi

 Avem atatea lucruri nefolositoare care ne inconjoara (la birou, in masina, acasa) si suntem atat de obisnuiti cu ele incat nu ne dam seama cum ne afecteaza acestea. Daca incepem sa facem curat si sa ne descotorosim de cate un lucru nefolositor in fiecare zi vom simti o senzatie de usurare. Desi la inceput ne va fi greu sa renuntam la anumite obiecte, cu timpul ne vom obisnui si mintea noastra ne va multumi pentru efortul depus.

 

10. Fericirea inseamna meditatie

 Meditatia este arta de a ne concentra 100% asupra unei anumite sfere din viata noastra. Aceasta practica aduce la pachet cu fericirea sau starea de bine si o mai buna concentrare si rabdare.
La nivel general, meditatia ne ajuta sa incetinim ritmul, sa acceptam unde ne situam si sa capatam prezenta de spirit. Daca reusiti sa folositi meditatia ca o forma de relaxare nu va trece mult timp pana cand veti incepe sa observati efectele pozitive pe care le are aceasta.

11. Fericirea ne acapareaza atunci cand evitam persoanele negativiste ori atitudinea negativa
 Nu trebuie sa ne lasam niciodata influentati de persoanele negativiste deoarece putem sa devenim si noi asemenea lor. Este adevarat faptul ca in viata trebuie sa trecem de multe obstacole, insa daca reusim sa pastram o atitudine pozitiva si sa cautam solutii putem indeplini orice, chiar si lucruri ce la inceput ni se par imposibile.

12. Fericirea inseamna sa traim clipa
 Orice moment pe care il traim face parte din viata noastra si trebuie sa ne bucuram de el. Asadar, orice facem, indiferent de circumstante, merita apreciat. Cititul, scrisul, interactiunea cu colegii de munca sau prietenii, mersul pe scari, dusul, mesele sau chiar spalatul vaselor sunt mici momente ce impreuna insumeaza o mare parte din viata noastra. Ne putem bucura de ele daca ne deschidem mintea si ne concentram chiar si asupra lor.

 Asadar, secretul pentru a dobandi fericirea in viata nu este sa facem ceea ce ne place, ci sa ne placa ceea ce facem! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...