Don't give up!


Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta fratelui lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să  picteze peste 800 de tablouri.
 
 In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry,  l-a concediat pe Elvis Presley după  un singur concert. I-a spus: "Nu vei ajunge nicăieri,  fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus  camioane".
 
 Beethoven a fost  considerat de către profesorii săi "fara nici o  şansă ca şi compozitor". Nu i-a ascultat însă, şi  a compus 5 dintre cele mai bune  simfonii ale sale fiind complet surd.
 
Albert Einstein nu a vorbit  până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din  profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte,  nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a  pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a  învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă  puţină mate - nu?
 
Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi  afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea:  " Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am  reuşit."
 
Un expert spunea despre Vince  Lombardi că: "Posedă cunoştinţe minime  despre fotbal şi o totală lipsă de  motivaţie."
 
In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de  moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker,  "Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai  găsi un soţ". Sunt sigură că ştiţi că Norma  Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum. Cine  are habar cine e Emmeline Snively?
 
Winston Churchill a rămas  repetent când era in clasa a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt,   până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim  ministru. El a scris mai târziu: "Never give in, never  give in, never, never, never, never - in nothing, great or  small, large or petty - never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give 
 up." 
 
Sigmund Freud a fost  huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară  ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui şi a continuat să scrie.
 
Charles Darwin a renunţat  la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl  său: "Nu-ţi pasă de nimic înafară de prins câini şi şobolani." În biografia lui,  Darwin a scris: "Am fost considerat de tatăl meu şi  de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, de fapt  chiar mai jos decât standardul mediu de  inteligenţă." Cu siguranţă, a evoluat.
 
Profesorii lui Thomas  Edison  spuneau despre el că "e prea  prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la  primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv.
Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes,  înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un  reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison  a spus: "Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o  invenţie cu 1000 de paşi."
 
Walt Disney a fost concediat  de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să  construiască Disney Land-ul. Dealtfel, Propunerea parcului  a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.
 
La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne  Moureau i s-a spus de către un director de casting  că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi  că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A  respirat adâng şi şi-a zis "În regulă. Atunci cred  că trebuie să fac totul în felul meu". După ce a  făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei  Europene de Film pentru Realizările de-a lungul  Activităţii.
 
Charlie Chaplin a fost  iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood,  pantonima sa fiind considerată un nonsens.
 
Profesoara lui Enrico Caruso i-a  spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca el să devină inginer.
 
Când Pablo Casals a împlinit 95  de ani, un reporter l-a întrebat "Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari  violocenlişti din toate timpurile. De ce încă mai  exersaţi 6 ore pe zi?" Domnul Casals i-a răspuns:  "Pentru că încă cred că fac progrese."
 
 
Asadar, nu te da  niciodată bătut!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...