Reteta pentru fericire


Nu exista un manual care ne poate invata pasii necesari pentru o viata fericita. Nu exista un profesor anume, un parinte, un om invatat care ne poate spune ce trebuie sa facem pentru a fi fericiti. Dar exista intamplari, oportunitati, oameni, momente care ne ies in cale si ne arata zi de zi cum sa ne comportam, cum sa mergem mai departe, cum sa ne lepadam de ganduri negative, cum sa invatam din fiecare clipa ce trece pe langa noi.
Viata noastra este invadata atat de oameni de la care ai ce invata cat si de oameni pe care este mai bine sa ii eviti sau sa nu le permiti sa faca parte din ea. Intotdeauna se gaseste un moment care iti arata ca trebuia sa fii mai bun decat ai fost, sa fii mai bland, mai puternic, mai iubitor. Inveti din orice. Pana si de la animale sau plante inveti cate ceva, Pana si de la soarele care straluceste si mai puternic dupa ploaie avem ce invata. Totul este sa nu ne oprim niciodata din a invata, din a acumula, din a pune in practica. Intotdeauna este loc de mai bine. Intotdeauna este loc pentru schimbare. Daca poti fi mai bun decat esti de ce sa nu incerci ? Daca poti duce la indeplinire un tel mai important, un vis maret de ce sa nu o faci ? Nimic nu te limiteaza. Poti sa iti intinzi aripile cat de larg doresti. Limita este cerul. Fericirea nu se poate obtine stand pe marginea drumului. Nici asteptand sa vina ea la tine. Nici alergand spre ea nepregatit. Fericirea e la doi pasi de tine. Ea asteapta sa o vezi, sa fii pregatit sa o intalnesti, sa o meriti. Iti incearca puterea si maturitatea in fiecare clipa prin fiecare obstacol care iti iese in cale si pe care il depasesti. 
Nu exista reteta pentru viata perfecta. Si nici pentru fericire. Dar exista vointa, credinta, speranta, iubire care sunt ingredientele potrivite pentru o asemenea viata. Dar pentru fiecare in parte, fericirea are propria reteta. Unora le mai trebuie putina aroma, altora putin curaj. Cert este ca pentru a ajunge acolo unde iti doresti, pentru a avea viata visata, iti trebuie mai mult decat esti dispus sa oferi. Viata trebuie traita la maxim in fiecare zi, fiindca fiecare zi inseamna prezentul. Nu trebuie nici sa zabovim in trecut dar nici sa ne cladim asteptarile in viitor. Prezentul este arma noastra. Poate singura in fata tuturor piedicilor care ne asteapta. Nu trebuie sa simtim teama, nici sa dam inapoi daca ne-am simtit vreodata cu garda jos. Trebuie doar sa invatam din fiecare greseala , sa schimbam ce trebuie schimbat si sa mergem inainte cu umilinta dar cu incredere. Fiecare pas ne aduce mai aproape de viata visata. Fiecare moment depasit mai aproape de telul nostru. Prezentul este fericirea noastra. Si noi suntem datori sa facem din fiecare zi o zi fericita, o zi in care am zambit, am iubit, o zi care nu a trecut fara rost, o zi care nu a trecut in van. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...