Wonder woman sau femeia intre taior si capot

Tot mai multe femei isi doresc sa le poata face pe amandoua cat mai onorabil. Din ce in ce mai multe femei isi doresc o cariera solida, independenta finaciara tradusa in siguranta zilei de maine si, la un moment dat, o familie reusita si fericita.
Trebuie sa admitem ca pentru situatia inversa – adica femei care incep prin a-si construi o familie si abia apoi se ocupa de cariera – sunt mult mai putine exemple.
Nu stiu daca are cineva dreptul sa judece alegerea unei femei, cand in balanta sunt cariera si familia. Nu stiu cu ce instrument se poate masura performanta femeii ca mama sau in cariera. Pentru unele, implinirea maxina e prin copii. De aceea, orice realizare a copiilor – in principal pe plan profesional – este, in fapt, a ei, a mamei care si-a sacrificat tineretea pentru ca ei sa ajunga “cineva”.
Eu cred ca femeile ar trebui sa se respecte mai intai pe ele, sa-si creeze inainte de toate o cariera de invidiat si apoi sa-si gaseasca jumatatea care sa inchida cercul armomiei – si, in nici un caz, sa nu-l distruga. Nu cred ca vreun barbat isi poate castiga dreptul de a distruge munca si visul unei femei. Dar are, cu siguranta dreptul de a o sustine. Si in cariera, si acasa, in familie.
Concluzia mea e continuta intr-o singura idee: da, cred ca le poti face pe amandoua cu conditia ca acela cu care iti intemeiezi familia sa aiba o cariera solida, sa castige mai mult decat tine (ca sa nu-i ranesti orgoliul…) si sa-si doreasca, la fel ca si tine, sa fii o mama extraordinara, o sotie minunata si o femeie extreme de capabila.
Altfel spus, o femeie le poate face bine pe amandoua, dar totul depinde, pana la urma de el! Cand toti barbatii vor invata sa fie mandri nu numai de coapsele, sanii si buzele iubitei, ci si de business-ul pe care il conduce ea, de functia pe care o are, de banii pe care ii aduce in casa, de profesia ei, oricare ar fi ea, atunci, da, femeile vor putea sa aiba si cariera, si familie, chiar la superlativ.
Si, surprinzator pentru multi barbati, femeile capabile au o energie uriasa, care genereaza forte uluitoare – si la munca, si acasa, si in taior, si in capot, si in sedinte importante, si la jocul de-a v-ati ascunselea…


Despre lucruri simple, Mihaela Radulescu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...