Incepe o noua saptamana cu zambetul pe buze !

Timpul curge la fel. Faptul ca noi l-am impartit in secunde, minute, ore, zile, saptamani, ani din ratiuni de organizare e primul motiv pentru care acest articol exista.


Al doilea motiv este ca ziua de Luni e o zi groaznica. Abia te-ai intors din excursia aia la munte unde ai stat trei zile, abia te-ai odihnit si te-ai relaxat dormind de vineri seara pana duminica, abia ai apucat sa scapi cateva momente de stresul examenelor, termenelor limita, sefului irascibil si incompetent, proiectelor si taskurilor interminabile ca trebuie sa o iei iar de la capat, inca o saptamana.
Cu toate astea doar oamenii din cimitire nu au probleme. Important e sa nu te opresti unde esti si sa treci peste ele. Felul in care iti incepi saptamana poate sa-ti influenteze toata dispozitia, asa ca m-am gandit la o lista de lucruri pe care mie imi place sa le fac la inceput de saptamana pentru a da randament maxim:
1. Trezeste-te imediat ce suna ceasul, nu mai apasa Snooze.
Trebuie sa repet?
2. Mananca bine dimineata si bea un pahar cu apa inainte sa faci altceva.
Daca vrei sa te bucuri de ziua asta si sa nu te simti obosit la sfarsit trebuie sa-i dai corpului tau energie. Am sarit de foarte multe ori peste micul dejun din graba si apoi nu stiam de ce ma simt lipsit de vlaga. Incepe cu ceva proaspat, o salata, sandvisuri, etc. Apa nu e doar ca sa-ti treaca setea. Bautul de apa la intervale regulate te fereste de riduri si iti face pielea sa straluceasca.

3. Incepe ziua razand.
Nu zic ca trebuie sa intri pe un site de bancuri ca sa gasesti ceva sa te faca sa razi. Dar indiferent cat de sumbra ar parea saptamana care urmeaza, poti sa gasesti ceva amuzant la primele ore ale diminetii.
4. Incepe ziua cu un succes mic.
Fie ca e vorba de a da un telefon si a obtine o intalnire cu un client, sau a rezolva inca de dimineata un task, e suficient sa iti dea entuziasm pentru restul lucrurilor pe care trebuie sa le faci.
5. Fa cel mai important task, prima oara.
Cand te apuci efectiv de munca, fa cel mai important lucru la inceput si abia apoi ocupa-te de maruntisuri. In felul asta scapi de stres si de ideea ca ai ceva foarte important si greu de facut si n-ai chef sa faci.
6. Alearga 15 minute sau fa miscare.
Trezeste-ti metabolismul si umple-ti corpul de energie. 15 minute de miscare iti fac sangele sa circule cu rapiditate si iti oxigeneaza creierul mai repede. Vei avea o saptamana grea si ai nevoie de tot potentialul tau fizic
7. Pune o melodie care te energizeaza imediat cand te trezesti.
Nu stiu care e melodia ta de energy-booster dar iti arat cateva de-ale mele:
Maroon 5 - Moves like Jagger
Flo-rida - Good Feeling

Guru Josh Project - Infinity


Stefan Stan si Alex Velea - You gimme love


Taxi - Non stop


O noua super piesa a unei foste colege de canto:
Christian Staymaer feat Nicolle - Only one


8. Citeste 20 minute o carte inainte de a te apuca de munca.
Cititul stimuleaza imaginatia, gandirea si creativitatea. E imposibil ca in 20 de minute de citit orice carte, pe orice subiect sa nu-ti vina idei legate de ce ai tu de facut sau pur si simplu care sa te faca sa vezi viata mai frumos.
9. Economiseste apa. Fa dus cu iubitul tau.
Frustrarile si problemele in cuplu pot aparea din multe motive. Unul din ele este ca fiecare se grabeste sa-si inceapa ziua fara celalalt. Am lucruri de facut, m-am imbracat si am plecat. Daca nu locuiesti singur, doar trucul asta poate sa porneasca ziua excelent. In plus, esti ECO.
10. Imbraca-te cu ceva nou, iesi din casa cu un zambet pe buze.
Femeile stiu cel mai bine ce trebuie sa faca pentru a se simti bine cu ele insele. Se duc la cumparaturi sau la coafor. Incearca sa imbraci ceva nou luni dimineata si vei vedea cum se uita ceilalti la tine. Pornesti cu dreptul.

12. Fluiera o melodie.
In afara de fluieratul a paguba, de fiecare data cand fredonezi sau fluieri iti comunici inconstient ca lucrurile sunt ok si vor ramane asa. Fluieratul reduce stresul si indiferent ce zic celailti care sunt superstitiosi si zic sa nu fluier in casa, eu cand vreau sa fluier, fluier.
13. Stabileste-ti o recompensa pentru seara daca termini tot ce ti-ai propus sa faci.
Suntem motivati in esenta de doua lucruri: Placere sau durere, sub orice forma sau ambalaj ar veni ele. Unii dintre noi sunt motivati mai bine cand suntem sub  presiune, amenintati, injurati, criticati..etc. Dar toti, suntem motivati de dorinta. Promite-ti un lucru care te va face sa te simti bine diseara. O iesire la film. O plimbare cu masina cu acceleratia la podea. Orice. Daca termini ceea ce ti-ai propus.
14. Asteapta-te la ce e mai bun pentru ziua de azi si pregateste-te pentru ce e mai rau.
If you fail to prepare, you prepare to fail. Benjamin Franklin
O atitudine optimista si plina de entuziasm conteaza foarte mult. Dar fara sa planifici ce ai de facut nu vei ajunge departe.
15. Nu te certa luni dimineata. O sa regreti toata saptamana.
Uneori nu e nevoie sa pregatiri speciale pentru a incepe ziua cu bine ci doar sa stii sa eviti lucrurile care iti pot distruge toata dispozitia. Certurile matinale intra in categoria asta. Am invatat pe propria piele. Mai bine sa pierzi o confruntare si sa ai orgoliul ranit decat sa te certi de dimineata si sa ramai cu un gust amar toata ziua care sa te impiedice sa mai faci ceva cu entuziasm.
16. Cu 30 minute inainte de a ajunge la birou bea cafeaua cu cineva.
Sunt multi care imi trimit mailuri si imi spun ca nu stiu cum sa aiba o viata sociala mai activa. Uite aici o solutie. Cum ar fi sa te intalnesti in fiecare zi cu o persoana necunoscuta? 365 oameni noi intr-un an inseamna mai multi oameni decat majoritatea intalnesc in zece ani.
17. Inainte de a iesi din casa repeta-ti in oglinda cat de tare o sa fie ziua asta:
Pana si un copil poate gasi motive pentru care se simte excelent.


Tu cum ti-ai inceput saptamana? :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...