Dar din dragoste

Muzichii de dor....pe struna lui martie

Am participat la concursul realizat de Magic Fm, si am si castigat o invitatie la acest minunat concert. Pentru mine a fost un neasteptat cadou de 8 Martie.

Despre ce a fost vorba? Ei bine, despre patru cavaleri frumosi, trubaduri de martie, ce au amestecat folk-ul cu putin jazz, rock si muzica clasica, cu adevarate poeme, si totul pentru iubire.

Un cadou, un dar din suflet. Intr-un decor sic, Florin Chilian, Mihai Margineanu, violoncelistul Adrian Naidin si actorul Radu Iacoban, au pus in scena cele mai frumoase dintre povestile inimii, "pentru indragostiti, dar mai ales pentru cei care inca nu iubesc, pentru cei fericiti sau pentru cei care inca mai spera". Au fost cantece de la prieteni, cu si pentru prieteni. Si poate doar putin mai mult pentru prietene!

"Dar din dragoste" este un proiect seducator, la granita dintre muzici, la granita dintre sunet si cuvant, dintre folk, world music si etno-jazz.

Personal, m-am indragostit de vocea si maiestria lui Naidin. Are o caldura nemaipomenita in voce si mi-a mers la suflet. A fost sclipirea serii.
Mihai Margineanu a adus stropul de umor, necesar, in tachinarea dintre barbati din femei, transpusa deeeeelicios in cantecele sale.

Dintre piesele frumos imbinate pot aminti:
- Ca nisipul femeile sunt - interpretata de Florin si Mihai, dupa versuri  de Alexandru Andries
- din repertoriul lui Florin nu au lipsit: Termopane, Chiar daca..., Zece, 
- din repertoriul lui Mihai ne-am amuzat cu Paraschiva, Ma iubeste femeile, si am tremurat pe acordurile superbei piese INGER, fiind acompaniat de o fosta concurenta VR.
- Naidin si vocea lui m-a incantat pentru inceput cu Cantecul Miresei  (specific din Maramures), iar mai tarziu cu o piesa minunata, pe care inca nu am reusit sa o gasesc pe internet, dar si acum imi rasuna in minte acompaniata de pian....."Tu esti iubirea mea.....nu te pot uita"....

Ce-i drept dupa acest spectacol, m-am convins de cate minuni poti face doar cu ......o chitara. 

Am gasit cateva poze ce dezvaluie cate ceva de la eveniment pe pagina de facebook special creata Dar din dragoste:


  

  

 

   

  

 

  

 

 

  

 




Trubadurii:
Florin Chilian, un artist experimentat
Florin Chilian este un artist complet. Se joacă amestecând tonalități, stiluri și cuvinte. Experimentează adăugând folk-ului puțin jazz, rock sau muzică clasică obţinând adevărate poeme, atât de cunoscute şi apreciate astăzi în marile festivaluri.
Cu delicatețe, dar şi vigoare, uneori la limita brutalităţii, mesajele sale și-au găsit întotdeauna drumul, Chilian reuşind să cucerească definitiv publicul.
Albumul său de debut, “Iubi”, lansat în 2001, a deschis drumul către noi abordări în folk-ul românesc, o viziune modernă inteligentă, confirmată mai târziu cu piese apreciate deopotrivă de public și de critică, de la faimosul “Zece”, la “Să nu ucizi” sau “Viața ca o curvă”.
A învățat să cânte fără să urmeze cursuri, doar simțind în suflet muzică. Îşi compune singur piesele, adăugându-le și versuri, poeme care au inspirat generații.
A mers cu hotărâre pe drum şi a avut succes, dar asta nu l-a făcut să se ascundă ori să se piardă într-un confort înșelător. Cel de-al doilea album, “Zece Porunci”, a apărut în 2005, iar cel mai recent, “Autistul - nu-l mai goniți pe Brâncuși”, în 2010.
Versuri potrivite de la Mihai Mărgineanu
Și-a câştigat majoritatea fanilor cu amintiri din folclorul studenţesc, cântece vechi de pahar, versuri deocheate şi rime... potrivite, adesea necenzurate. Ironia mușcătoare cu care explorează cele mai intime ascunzișuri ale unui suflet și-a consolidat locul în inima lor cu o viziune profundă.
Mihai Mărgineanu a început prin a cânta pentru câțiva prieteni, dar prietenii au devenit mii, atât cât să umple cele mai mari săli de concerte din București și din țară. În urmă cu un an i s-a propus să fie povestitorul muzical al serialului “Las Fierbinți”.
A citit scenariile primelor şase episoade într-o oră, a râs de i-au dat lacrimile și s-a simţit ca peştele în apă la gândul că va cânta despre şi pentru o lume care îi este foarte aproape. Era, oricum, obișnuit cu platourile de filmare, după rolurile interpretate în “Martor fără voie” sau “Clanul Sprânceană”.
Acest ultim experiment l-a inspirat, probabil, și pentru albumul „Zaritza”, lansat în aprilie, anul trecut, un material discografic în care, alături de piese ca „Lupanar” sau „Forografia ta”, și-a găsit locul și o foarte promițătoare „Dragoste rurală”.
Artistul care și-a câștigat locul pe piața muzicală cu celebrul “Mă iubește femeile“ este îndrăgostit, înainte de toate, de femeia care l-a făcut fericit și care i-a dat cele mai frumoase daruri “pe care le poate primi un derbedeu, înainte de a deveni bărbat”.
Adrian Naidin, o revelaţie a scenei culturale
Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin continuă să testeze sunete și maniere de expresie în colaborări excepționale.
Invitat special al lui Nicu Covaci în anul în care trupa Phoenix a împlinit 50 de ani de existență, Adrian Naidin a convins publicul cu vigoarea etno-rock, într-un insolit proiect fusion testat deja într-o serie de spectacole organizate în București și în țară.
Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, inovator și experimental. Confirmat de muzicianul leton Mischa Maisky, care i-a fost profesor, și de regizorul grec Mihalis Kakogiannis – care i-a fost admirator, Adrian Naidin a fost aplaudat, alături de pianistul Raul Kusak, pentru proiectului world “Cântice’n cerc”, la Festivalul Folk You sau la Freedom Jazz de la Vama Veche, și a fost primit cu ovații pe scena Teatrului Național din București, alături de actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele.
Radu Iacoban, printre rebelii noului val
Inspirat de șarmul extraordinarei Sharon Stone, căreia i-a dat replica în “What About Love”, filmul lui Klaus Menzel turnat vara trecută, în România, ghidat, la început de carieră, de regizori importanți, printre care Cristian Mungiu sau Constantin Popescu, pentru filme ca “Amintiri din Epoca de Aur”, sau “Portretul luptătorului la tinerețe”, Radu Iacoban este unul dintre rebelii noului val, un actor plin de forță, experimental, inspirat, inovator.
A întâlnit pe platouri nume sonore ale cinematografiei mondiale, cum ar fi Andy Garcia, dar și stele ale cinematografiei de la noi, de la Magda Catone la Mircea Danieliuc. Sensibil rostitor de versuri, simte într-o manieră foarte personală muzica și ritmul cuvintelor, pe care le reinventează apoi în cele mai ingenioase și impredictibile sensuri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...