Urari pentru Craciun si Anul Nou

Urari 5

Pentru că sunt întotdeauna lângă tine … în prag de sărbătoare am ales cele mai bune urări pentru tine:

“Un an nou mai fericit,
Cu de toate garnisit,
Sanatate si iubire
Si cu multa fericire!”

“De sfintele Sărbători să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru sperantă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri.”

“Acum, după Sfânta poruncă a datinii străbune, îţi încredinţez gândurile frumoase de calde urări de fericire, sănătate, belşug şi împliniri. Un Crăciun frumos alături de cei dragi.”

„Sărbători fericite cu bucurii şi împliniri alături de cei dragi! Să vă găsească Moşul cu masa bogată şi sufletul curat!”

Decoratiune din hartie - Steluta 3D

Ce ar fi iarna fără magia primului fulg de nea? Cine nu a stat cu palma întinsă, încercând ca preţ de o secundă să savureze cât mai mult din minunea acelui mic cristal de apă? Fiecare este unic, nu poţi întâlni doi fulgi la fel. Şi iarăşi, de câte ori nu am privit dimineaţa ferestrele împodobite cu originale flori de gheaţă? Atât de rece, şi totuşi atât de atrăgătoare?
Poţi acum să-ţi împodobeşti fereastra cu fulgi de nea, confecţionaţi manual . Vor fi la fel de speciali, şi fiecare va fi unic în felul său. Nu încerca să realizezi doi la fel, se pierde magia…

Decoratiune din hartie - Cutiute de cadouri

Iata cateva modele de cutiute. Nu trebuie decat sa le printati, sa le decupati, si sa le asamblati. Aceste modele sunt deja colorate. Pentru cei cu imprimanta color, nu ar fi probleme, dar pentru cei cu imprimanta ce are doar tus negru se poate improviza cu hartie colorata! Sper sa va placa.

Decoratiune din hartie - Perdea de fulgi





Iata ce efect extraordinar poate avea o astfel de perdea!


Decoratiune din hartie - Fulg de nea

Iata ce simplu poti confectiona un fulg de nea sau chiar o ghirlanda din hartie alba sau chiar colorata.

Decoratiune din hartie - Glob Orange

Craciunul nu reprezinta doar o sarbatoare religioasa, ci este si un mod de a petrece cateva zile alaturi de familie, in propriul camin. Pentru a simti spiritul sarbatorilor, casa trebuie sa fie decorata cu fel si fel de obiecte specific Craciunului: braduleti, globulete, luminite, lumanari.

Pentru a avea astfel de decoratiuni nu ai nevoie de ore intregi petrecute in magazinele de cadouri sau de bani aruncati pe fereastra, ci doar de putin timp si indemanare. Ce-ai zice de un Craciun in care toate decoratiunile ar fi realizate chiar de tine?

Am revenit cu cateva idei de decoratiuni realizate din hartie!

Cand ingerii pleaca, demonul sunt eu

De o noapte tot te privesc
Si ma arde vina
Ca nu pot vreodata sa-ti spun
Ca imi esti lumina

Underneath your clothes


You're a song
Written by the hands of God
Don't get me wrong
'Cos this might sound
To you a bit odd
But you own the place
Where all my thoughts
Go hiding
And right under your clothes
Is where I find them

Poveste de Craciun

O cana cu ceai fierbinte dupa un drum prin oras, seara. Inchizi ochii, zambesti, savurezi prima inghititura si iti fuge prin minte agitatia de care tocmai ai scapat si pe care o stii.

E ca in fiecare seara friguroasa, dar acum parca ai simtit ceva in plus. Ai simtit cum orasul vibreaza. Cum se pregateste sa inunde noptile cu miile de lumini de sarbatori. Cum ispite scanteietoare sunt gata deja sa te seduca din vitrine...  Ceaiul pare, deodata, o idee si mai buna. Tii ochii inchisi, mai iei o inghititura si, in casa, ta, vine deja Craciunul: globurile aurii, beteala, luminile care danseaza in brad, focul care arde, biscuitii cu unt de pe masa, darurile cu care abia astepti sa stirnesti chiote de bucurie, lumanarile... Totul e la locul lui, asa cum ti-ai dorit. La ultima inghititura de ceai, stii deja: de Craciun, un glob auriu, mirosul de scortisoara si renul care-ti zambeste de pe cana te pot face fericit! E chiar atat de simplu!

Tablou - Conuri de brad

Un decor simplu si elegant pentru a aduce natura in casa in anotimpul rece, fara a exagera cu rosul si verdele specifice Craciunului. Nu ai nevoie decat de conuri de brad, o rama, panglica si lipici.

Braduti din piuneze

Braduti realizati din conuri de polistiren, folie de aluminiu si piuneze argintii.

Globuri pentru brad - din piuneze

Ornamente pentru brad super dragute si foarte usor de realizat.
Ai nevoie de lipici, niste sfoara, ata pentru agatat, o sfera de polistiren, o agrafa de hartie, superglue si piuneze.

Decoratiuni din becuri arse - Rudolf

Iata o noua figurina creeata pornind de la un bec ars si pe care o putem folosim apoi ca ornament de brad:
RUDOLF – renul cu nasul rosu !

Decoratiuni din becuri arse - Glob

 Iata inca o decoratiune reciclata dintr-un…bec ars, desigur!

Decoratiuni din becuri arse - Mos Craciun

Astazi doresc sa va explic pas cu pas cum se face dintr-un bec ars un Mos simpatic de agatat in brad.

Cutiute de chibrituri surpriza

Cutiile de chibrituri goale pot fi refolosite. Poate o sa zambiti, insa ce poate fi mai dragut sa daruiesti unei persoane un inel lucrat de tine, ambalat intr-o cutie de chibrituri decorata cu inspiratie. Bucatele de hartie colorate sau decupaje din pozele voastre pot sa faca dintr-o simpla cutie de chibrituri o cutie care sa se pastreaza printre amintiri. E un mod economicos de a ambala o miniatura, o brosa, un inel… si poate deveni astfel, o carte de vizita handmade.




Cutii de Craciun

Se apropie Craciunul si fiecare persoana se gandeste sa daruiasca celor dragi, ceva special, frumos, luxos, insa daca se poate sa nu-l arda la punga prea tare. Si pentru ca totul este posibil, invata cum poti decora o cutie veche.


Impachetarea Cadourilor II

Acum o sa va arat cum se poate personaliza hartia pentru impachetat cadouri.


Impachetarea cadourilor I

Numaratoarea inversa pentru Craciun a inceput si cadourile stau bine ascunse pana in noaptea de Ajun. Daca nu ati apucat inca sa le impachetati, va pot impartasi cateva metode de a face ambalajele interesante si din materiale reciclate, nu neaparat din hartii si cartoane cumparate.

In primul rand trebuie sa aruncati un ochi prin casa dupa ambalaje mai vechi, ziare, bucati de materiale si panglici. Apoi, imaginati-va un ambalaj pentru cadoul ales, in functie de ceea ce contine. Spre exemplu, daca daruiti cosmetice sau accesorii…lucruri de frumusete in general, foarte interesant ar fi sa le asezati intr-o cutie, iar cutia la randul ei sa o impachetati in pagini dintr-o revista glossy. Puteti lipi apoi bucati de materiale, panglici sau diverse mesaje. Nu aveti de ce sa fiti conservatori si nu trebuie sa uitati faptul ca si modalitatea de impachetare a cadoului transmite un mesaj.

Ati pregatit cizmele? Mos Nicolae vine si in acest an...

"Copiii cuminti primesc dulciuri si jucarii, iar cei rai, nuieluse". Asa auzeam in copilarie de la parintii nostri. Acum, la varsta maturitatii, ne re-amintim nostalgic de acele seri minunate cind ne pregateam cizmulitele... Mos Nicolae venea in fiecare an, punctual, cu aromele primelor portocale care inmiresmau zilele de iarna ale copilariei noastre. Acum, ne simtim din nou legati, prin firul amintirilor de acele vremuri calme ale copilariei. Ati pregatit cizmele? Mos Nicolae vine si in acest an....




Seara lui Mos Nicolae

In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori. In dimineata de Sf. Nicolae, copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata. De altfel, povestea darurilor impartite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.

Se spune ca insusi Sfintul Nicolae a ajutat trei sarmane fete din orasul sau, aducindu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Casa in care traiau cele trei surori era mai mult decit saraca. Tatal lor planuia sa-si vinda fetele, crezind ca astfel se va chivernisi. Plinsetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batrinul cu suflet negru. Sfintul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor.
De atunci si pina in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata.

Cine e Mos Nicolae?

Cunoscut in Transilvania si sub numele de Sin-Nicoara, Sfintul Nicolae este cel mai popular sfint in Ardeal. Sarbatoarea lui a generat un adevarat folclor, de la darurile de ‘Mos Neculai’ si pina la obiceiurile si legendele diferentiate de la sat la sat. Nascut in cetatea Patara din tinutul Lichiei, din Asia, Sf. Nicolae (in limba greaca ‘biruitor de popor’ ) s-a dovedit de timpuriu alesul Domnului, uimind de mic copil prin minunile pe care le facea. Dupa ce i-au murit parintii, Nicolae si-a impartit averea saracilor si a intemeiat manastirea Sionului de linga Mira, capitala Lichiei, calatorind ca prelat la Ierusalim.







Ce aduce Mos Nicolae

La noi, de Mos Nicolae, copiii cuminti primesc, pe linga dulciuri si jucarii, o legatura de nuieluse frumos colorate, iar cei mai putin cuminti primesc o nuielusa adevarata care sa le aminteasca de o eventuala pedeapsa. Sfintul Nicolae si aghiotantul sau Ideea de mos care aduce daruri copiilor a aparut in Scandinavia, cu multe mii de ani inainte de Hristos. Vikingii aveau un zeu, Odin, care calatorea prin toata lumea, in timpul iernii, calare pe un cal cu opt picioare, oferind daruri celor buni si pedepsindu-i pe cei rai. Desi in crestinism s-au pierdut aceste povesti, in constiinta oamenilor ele au ramas prin existenta unor personaje cum ar fi Sfintul Nicolae si Mos Craciun.

În tradiţiile româneşti, Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, aluzie la zăpada care cade în luna decembrie; păzeşte soarele, care încearcă să se refugieze pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără lumină şi căldură; este iscoadă a diavolului; stăpâneşte apele, fiind patron al corăbierilor pe care îi scapă de la înec; apără soldaţii în război, motiv pentru care aceştia îl invocă în timpul luptelor; ajută văduvele, orfanii şi fetele sărace care vor să se mărite.
"Minunile săvârşite de Sfântul Nicolae, precum învierea celor trei copii omorâţi de un hangiu sau salvarea de la naufragiu a unor corăbii, sunt binecunoscute. De aceea Sf. Nicolae a fost ales ca ocrotitor al copiilor, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor fără zestre, al victimelor sistemului judiciar etc.

Dacă la Sfântul Andrei se punea la încolţit grâul pentru a vedea cum va fi anul care vine, de Sfântul Nicolae se pun în apă crenguţe de pomi fructiferi, pentru ca acestea să înflorească, dovada iertării greşelilor, după cum spun tradiţiile populare.

Sfântul Nicolae este unul dintre numele cele mai îndrăgite şi mai răspândite. El este format din cuvintele greceşti: nike - victorie, biruinţă şi laos - popor,"om ce face parte dintr-un popor victorios".

În Europa, în secolul al XII-lea, ziua Sfântului Nicolae a devenit ziua darurilor şi a activităţilor caritabile. Astfel, în Germania, Franţa şi Olanda, ziua de 6 decembrie este considerată o sărbătoare religioasă, când sunt oferite cadouri copiilor şi săracilor.



Astazi e ziua mea!

Da, astazi e ziua mea, zi frumoasa ca mine!  











Gandul meu de astazi?

Ce imi trece prin minte e un gand ce nu-i cuminte, si cu sapca intr-o parte imi permit s-ajung departe !






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...