Chains...


"Femeii nu-i place sa fie sclava decat daca isi leaga singura lanturile. Daca altcineva vrea s-o lege cu de-a sila, se revolta, sufera sau se ofileste. Nu se poate simti fericita in robie decat daca a vrut." O.Paler

Ziua de azi este un cadou, si se numește... Prezent



Doi bărbați grav bolnavi ocupau acelasi salon in spital. 

Unui bărbat i s-a fost permis să stea în pat pentru o ora in fiecare dupa-amiaza pentru a i se drena lichidul din plămâni.

Patul lui era langa fereastra camerei.

Celălalt bărbat a trebuit să-și petreacă tot timpul culcat pe spate.

Oamenii au vorbit ore în șir. Ei au vorbit despre soțiile și familiile lor, casele lor, locurile lor de muncă, implicarea lor în serviciul militar, unde au fost in vacanta ...

În fiecare după-amiază, atunci când omul din patul de langa fereastra putea sta în sus, el isi petrecea o mare parte din timp pentru a-i descrie colegul lui de cameră toate lucrurile pe care le-ar putea vedea pe geam.

Omul din celălalt pat a început să trăiască pentru ora aia...care ii anima lumea exterioară pentru scurt timp. 

Fereastra avea vedere spre un parc cu un lac. Ratuste si lebede se jucau in apa în timp ce copiii navigau bărcile in jurul lor. Tineri îndrăgostiți mergeau braț la braț în mijlocul florilor de toate culorile și o vedere frumoasă la orizontul orașului putea fi observata în depărtare.

Omul de la fereastra descria toate acestea în detalii rafinate, iar omul din partea cealaltă a camerei isi închidea ochii și isi imagina scena pitoresca.

Orice decizi sa fii, fii cel mai bun


Dezvoltarea obiceiului de a munci din greu si de a incerca tot timpul sa fii cel mai bun reprezinta un aliat de nadejde pentru o viata frumoasa si implinita.

Hunter S. Thompson spunea “Orice merita facut, merita facut cum trebuie”, iar Albert Einstein adauga “Trebuie sa dam tot ce avem mai bun. Este responsabilitatea noastra sacra fata de umanitate”.

Citatele de mai jos apartin unor oameni care au schimbat lumea, iar acest lucru nu este o coincidenta. Nu numai inteligenta i-a ajutat sa faca o diferenta, ci si abilitatea de a fi perseverenti si ambitia de a fi cei mai buni in orice isi propuneau sa faca.

    “Putin cate putin omul ajunge departe” –  proverb Peruvian

    “Fac ceea ce stiu mai bine, ceea ce pot mai bine si planuiesc sa continui asa pana la sfarsit” - Abraham Lincoln

    “Straduieste-te sa fii cel mai bun cand nimeni nu te vede. Daca vei face asta, atunci vei reusi in tot ceea ce-ti propui” - Bob Cousy

    “Orice problema reprezinta o oportunitate pentru a demonstra ca esti cel mai bun” – Duke Ellington

    “Cat te straduiesti si faci tot ce-ti sta in putinta, esecul este imposibil” – Mike Farrell

  

Love above all

Povestile frumoase de dragoste, cele in care iubirea este impartasita si pare ca sufletele pereche s-au gasit, nu au intotdeauna un final fericit. Insa, parca ne indeamna sa invatam din ele, deoarece raman in timp si istoria lor ajunge la foarte multi oameni.
Am descoperit recent o astfel de poveste - cea a fotografului Angelo Merendino si a sotiei sale Jen, care s-a luptat ani la rand cu cancerul la san.
Pentru a-i face pe cei din jur sa constientizeze realitatea si duritatea acestei boli, Angelo si-a fotografiat sotia in toate stadiile luptei sale cu cancerul si a creat proiectul The Battle We Didn't Choose.
Cei doi s-au cunoscut in 2005, iar Merendino a stiut din prima clipa in care a vazut-o pe Jen ca ea este aleasa - "In 1951, tatal meu a vazut-o pe mama mea pentru prima oara, iar, in acea seara, el a venit acasa si a spus surorilor sale: "Am gasit-o". Anul acesta ei celebreaza 62 de ani de casatorie, asa ca, atunci cand am vazut-o pe Jen, am stiut ca este real".
In 2008, la un examen de rutina, doctorii i-a descoperit o umflatura la san, iar mai apoi, acestia i-au spus ca o suspecteaza de cancer la san. Asta se intampla la doar cinci luni dupa ce se casatorisera in Central Park, New York.
Jen a trecut printr-o dubla mastectomie, chimioterapie, radiatii si operatii de reconstructie a sanilor, dar, in 2010, cancerul a revenit.
Atunci a fost clipa in care fotograful a simtit ca prietenii si familia nu inteleg cat de serioase sunt lucrurile si s-a apucat sa faca ce stie el mai bine - sa fotografieze.
"Fotografiile mele arata viata noastra de zi cu zi. Ele umanizeaza fata cancerului, pe fata sotiei mele. Arata provocarile, dificultatile, frica, tristetea si singuratatea prin care am trecut, prin care Jennifer a trecut, in timp ce se lupta cu aceasta boala. Dar cel mai important, ele arata dragostea noastra. Aceste fotografii nu ne definesc, dar ne arata pe noi. Cancerul apare in stirile de zi cu zi, insa, poate, prin aceste fotografii, data viitoare cand un pacient cu cancer va fi intrebat cum se simte, pe langa a-l asculta, raspunsul sau poate va fi intampinat cu mai multa intelegere, empatie, grija sincera si ingrijorare", a spus Merendino.
Jen a murit pe 22 decembrie 2011, la cateva zile dupa ce a implinit 40 de ani. In prezent, Angelo lucreaza la o carte si va vorbi despre experienta prin care a trecut la TEDx Talk.

Tu...



Tu mergi lângă întrebările mele, eu merg lângă liniştea ta. 
Tu mergi lângă zorii dragostei mele, eu merg lângă amurgul părului tău.

(Octavian Paler)

O scurta calatorie



"Am aproape 100 ani; îmi aștept sfârșitul și inca mă gândesc la începuturi. Sunt lucruri despre care trebuie să-ți spun...Oare m-ai asculta dacă ți-aș povesti cât de repede trece timpul? Tu, nu iti poți imagina la varsta ta, cum se scurge, cum alearga, cum ne lasa in urma cu trupul sfasiat si sufletul incarcat. Totuși, îți voi spune că te vei trezi într-o zi și vei afla că viața s-a scurs, a gonit pe lângă tine cu o viteză imposibilă și nemiloasă. Momentele cele mai intense îți vor părea ieri intamplate și vei simti ca nimic n-a șters durerea și plăcerea, gustul si mirosul, sunetul sau imaginea, intensitatea neînchipuită a dragostei și exaltarea fericirii, regretul pasiunilor neîmpărtășite, ori neexprimate, ori nerezolvate, bucuria momentelor unice, sentimentul ca viata e atat de lunga si ca poti face atat de mult. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...